Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на катализатор на АР 145 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Премахване на катализатор на АР 145 боксер

Добър ден на всички търсих в форума, но неможах да открия отговор, та ситуацията е следната - става въпрост за алфа ромео 1.3 боксер на 178 000 км и мисля, че катализатора му е запушен и следователно искам да го махна, но след катализатора има сензор (мисля че е ламда сонда) и се чудя дали няма да се "обарка" самия сензор за катализатора мисля да го отрежа и на негово място да сложа права тръба или резонантно гърне. благодаря предварително за помощта .

Здравей колега,специално на тоя мотор няма кво да му стане само да внимават като режат да не я засегнат иначе моя катализатор го махнах и нямаше никакви проблеми..
    Alfa 145 1.4 t.s

Comment

мерси за бързия отговор колега, а да те питам имаше ли разлика в тягата ?

Comment

Ако е действително запушен, ще има осезаемо подобрение.
        Все си мисля обаче че сондата е ПРЕДИ катализатора Както и да е, препоръчително е като го махнеш да сложиш резонаторно гърне на неговото място.
        Потърси, има теми за махане на катализатор. Няма голямо значение мотора, принципът е еднакъв.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

вече взех да се чудя дали и аз да не махна моя...така и така не ми правят отстъпка на данъка...как е по добре без или със катализатор, има ли разлика в разхода на горивото?
          Алфа Ромео 145 1.6 103 !БОКСЕР!

Comment

Здравейте, колеги, имам въпрос и си мисля че е свързани с катализатора, но не съм обеден в това. Когато подам гас....двигателя се "позамисля" секунда-две и после почва да набира......та това дали е от запушен катализатор или нещо др ще се окаже?

Comment

и моя се замисля и след премахване на кат. спортен филтър все е едно и също те май 8 клапановите боксери се развъртат по бавно,но всичко може да е субективно,знам ли
              alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
              alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Аз съм с 1.4тс и по същия начин се замисля след като сложих спортен филтер има леко подобрение,но пак има едно леко замисляне и аз се чудих ако махна катализатора дали няма да се оправи?
                Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от marto92 Покажи съобщение
                  Аз съм с 1.4тс и по същия начин се замисля след като сложих спортен филтер има леко подобрение,но пак има едно леко замисляне и аз се чудих ако махна катализатора дали няма да се оправи?
                  Аз го смених с резонатно гърне и пак има замисляне. Като цяло май се оказва че 1.4ТС не е двигателя... От 1.6 нагоре е истината
                  Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                  Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                  Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Интересното е че сестра ми кара 156 1.8ТС и при нея е същото
                    Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                      Аз го смених с резонатно гърне и пак има замисляне. Като цяло май се оказва че 1.4ТС не е двигателя... От 1.6 нагоре е истината
                      От 2,0 нагоре е истината, а иначе си вижте свещите.
                      Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от bass123 Покажи съобщение
                        мерси за бързия отговор колега, а да те питам имаше ли разлика в тягата ?

как да ти кажа колега има но не е кой знае колко осезаемо и да се осеща можеби една идея по-добре работи мотора ,но не очаквай чудеса квото и да направиш и аз се бях запалил ма....тая кола с тоя мотор и тва купе .....е прилична градска кола която и на магистрала се държи прилично до някакви нормални километри нищо повече....
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Повреден катализатор се "хваща" много лесно. Ако от ауспуха смърди на развалени яйца(буквално така мирише) значи катализатора не работи правилно. Втори признак-колата не иска да се "изреже".Просто двигателят не достига високи обороти. В този случай лягаш под колата и преглеждаш катализатора външно за следи от удари,вдлъбнатини и т.н. Ако има то е почти сигурно,че е нарушена и целостта на "питата". Последната може и да е раздробена дори да няма външни удари. Проверява се като удариш силно с ръка катализатора. Ако нещо тропа вътре-пиши го бегал . Още един начин за проверка. Хващаш някой да подава газ(да форсира двигателя) и слагаш ръка на ауспуха. Ако отработените газове излизат трудно и немощно със сигурност има запушване. Това са начините без разглобяване
                          Ако се маха катализатора е добре да се замести с резонансно гърне. Представлява точно едно гърненце със централна камера и перфорирани тръби във вата на входа и изхода. Има две основни функции. Обезшумява генерацията и държи налягане в колекторната тръба,необходимо за правилната работа на ламбда сондата.
                          Та с две думи-не махайте изправен катализатор без нужда. Това не повишава мощността! И разни зачудваници,кюфканици и пр. не са от изпускателната,а по скоро от горивната система.
                          sigpic33201
                          930 Quattroporte

Comment

Потвърждавам горния пост !
                            Мен сега ме е яд ,че махнах моя .. Само си развалих хубавия заводски звук и сега колата дражди като някав кадет, около 3к оборота с права тръба!

п.п. От към вървеж никаква осезаема разлика няма.
                            sigpic
                            BMW e39 525tds PA4492BH
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS PA4000BM-X
                            Alfa Romeo 145 1.6 TS PA8878BB- X

Comment

Working...
                            X